Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ειδήσεις που μόνο το Star έχει..Εύγε

Με αποκλεισμό 21 μηνών τιμώρησε η ΔΟΕ τον Λασόουν Μέριτ, που βρέθηκε «ντοπέ» μετά από την χρήση ουσίας η οποία -όπως υποστήριξε ο ίδιος- αποσκοπούσε στο να μεγαλώσει κατά μερικά εκατοστά τον... ανδρισμό του!
Ο 24χρονος Αμερικανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στα 400μ. βρέθηκε τρεις φορές θετικός σε προορμόνες τεστοστερόνης από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιανουάριο του 2010.
Αρχικά, ισχυρίστηκε ότι την ουσία διϋδροεπιανδροστερόνη (DΗΕΑ) περιείχε σκεύασμα που είχε χρησιμοποιήσει για να... μεγαλώσει το μόριό του, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές κατά του ντόπινγκ για να ελαφρύνει την θέση του.
«Το να ξέρω πως έχω βρεθεί θετικός, μετά από ουσία που χρησιμοποιούσα για προσωπικούς λόγους είναι εξαιρετικά δύσκολο για μένα. Ελπίζω οι χορηγοί μου, η οικογένεια, οι φίλοι και ο ίδιος ο αθλητισμός να με συγχωρέσουν για αυτό το ανόητο, ανώριμο και εγωιστικό λάθος», είπε ο ίδιος.
Αν και η τιμωρία του λήγει τον Ιούλιο του 2011, η ΔΟΕ διευκρίνισε ότι ισχύει η απόφαση που πήρε το 2009 στην Οσάκα, σύμφωνα με την οποία όποιος αθλητής τιμωρείται για περισσότερους από 6 μήνες τότε αποκλείεται αυτόματα από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ΔΟΕ ασχολήθηκε επίσης και με δύο αθλητές που βρέθηκαν «ντοπέ» κατά τους πρόσφατους 1ους Ολυμπακούς Αγώνες Νέων. Οι παλαιστές Τζόνι Πιλάι από τον Ισημερινό και Νουρμπέκ Χακούλοφ από το Ουζμπεκιστάν βρέθηκαν θετικοί στην ουσία φουρασεμίδη.
Η Επιτροπή επέβαλε τον εκ των υστέρων αποκλεισμό τους από την διοργάνωση και την αφαίρεση του ασημένιου μεταλλίου από τον Χακούλοφ, ενώ διέταξε έρευνα για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τους δύο νεαρούς.

Πηγη : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...