Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

“Συγγνώμη, ποιο δαχτυλίδι να κλέψουμε;”

Έβαλαν τα καλά τους. Πήγαν στο μεγαλύτερο κοσμηματοπωλείο και... “πήραν” μόνο ένα δαχτυλίδι!
Μπορεί να σας ακούγεται "φυσιολογική" η όλη εισαγωγή όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 
Μπήκαν σαν κύριοι στο μεγάλο κοσμηματοπωλείο Cartier της Ρώμης, ζήτησαν να δουν «το πιο ακριβό κόσμημα που έχετε» και έφυγαν με ένα δαχτυλίδι αξίας 500.000 ευρώ, χωρίς να το πληρώσουν.
 
Από την Τρίτη το απόγευμα που σημειώθηκε η κλοπή, η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δύο καλοντυμένους ληστές με την ξενική προφορά που μπήκαν στο κατάστημα του ιστορικού οίκου, στη Βία Κοντότι της Ρώμης, για να αγοράσουν, όπως είπαν, ένα σπέσιαλ δώρο για έναν γάμο. Οι δύο πελάτες, που μιλούσαν γαλλικά και αραβικά, «επέλεξαν» το πιο ακριβό δαχτυλίδι από αυτά που τους έδειξε η υπάλληλος: ένα διαμάντι πέντε καρατίων, «δεμένο» με μικρότερες πέτρες.
 
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δύο δράστες είναι από τη Βόρεια Αφρική, αλλά η αστυνομία διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί. Το γραφείο Τύπου του Cartier στο Μιλάνο αρνήθηκε να δώσει περιγραφή του κλεμμένου δαχτυλιδιού ή να επιβεβαιώσει τις περιγραφές των ιταλικών εφημερίδων, που κάνουν λόγο για το πιο ακριβό κομμάτι που διέθετε το συγκεκριμένο κατάστημα του ιστορικού γαλλικού οίκου κοσμημάτων και ρολογιών. Η Αστυνομία τονίζει πάντως ότι οι δύο κλέφτες έδρασαν αριστοτεχνικά και πολύ γρήγορα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν όπλο και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς άλλος από τους υπαλλήλους του καταστήματος ή κάποιος από τους πελάτες που βρίσκονταν μέσα.
 
«Ο ένας απασχόλησε την υπάλληλο και την ώρα που εκείνη έβγαζε από τη θήκη ένα άλλο δαχτυλίδι για να τους το δείξει, ο άλλος το έβαλε στην τσέπη» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Εχοντας το πολύτιμο δαχτυλίδι πάνω του, προφασίστηκε ότι θέλει να βγει έξω για να φέρει έναν φίλο που μιλάει ιταλικά ώστε να γίνει καλύτερα η συνεννόηση, αλλά ουδέποτε επέστρεψε. Ο άλλος περίμενε λίγο για να μην κινήσει υποψίες και αποχώρησε ήσυχα, χωρίς να τον αντιληφθούν.
 
Και οι δύο αναμείχθηκαν με το πλήθος στην πολυσύχναστη Βία Κοντότι, δύο βήματα από την Πιάτσα ντι Σπάνια, όπου βρίσκονται όλα τα καταστήματα ειδών πολυτελείας και είναι πάντοτε γεμάτη από τουρίστες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν. Η ιταλική αστυνομία ελπίζει τώρα ότι θα βγάλει άκρη από τις εικόνες που κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος.
 
http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=47775&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...