Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι Atenistas νοιάζονται και πάλι.. έμπρακτα


Η «μάχη της ζαρντινιέρας» συνεχίστηκε στην οδό Φιλαδελφείας (παρά τρίχα γωνία με Λιοσίων), πολύ κοντά στον σταθμό Λαρίσης. Εντοπίσαμε δύο «ορφανές» ζαρντινιέρες με το γνωστό (από τη δράση της Σατωβριάνδου) σκηνικό: χωρίς φυτά, σκουπίδια κάθε είδους και μία σύριγγα. Τις εντοπίσαμε και τους αλλάξαμε τα φώτα με την καλή έννοια. Καθαρίστηκαν, φυτεύθηκαν (χρησιμοποιήσαμε μεσογειακά φυτά: λεβάντες, δεντρολίβανα, αρμπαρόριζες, ρίγανη) και βάφτηκαν. Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πόσο αποκαρδιωμένος είναι ο κόσμος και πόσο δύσπιστος στη βιωσιμότητα ανάλογων πρωτοβουλιών («ελάτε αύριο και θα δείτε πως θα δείτε πως είναι»). Αλλά στο τέλος, ακόμα και ο αξιαγάπητος καταστηματάρχης της διπλανής πολυκατοικίας ο οποίος είχε τις αμφιβολίες του για της αντοχές της δράσης, είχε το μεγαλύτερο χαμόγελο του κόσμου και, φεύγοντας, είχαμε κερδίσει ένα νέο υποστηρικτή που θα φροντίζει με λίγο νερό τα φυτά μας. Το ίδιο και ο μετανάστης της φωτογραφίας που προθυμοποιήθηκε και έφερε νερό και πότισε.
Για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις όσον αφορά στο ότι δεν έγινε δημόσια πρόσκληση στα μέλη μας που φτάσαν ήδη τους 1300 καταπληκτικούς atenistas, εξηγούμαατε. Το μέγεθος της δράσης δεν επέτρεπε μεγάλη δημοσιότητα. Μαζευτήκαμε 15 άτομα με το τίποτα, πόσω μάλλον αν το ανακοινώναμε.
Μέχρι αύριο τα μέλη μας θα έχουν λάβει email για να ενταχθούν σε μια από τις ομάδες εργασίας που δημιουργούνται. Έτσι τα πράγματα θα πάρουν έναν περισσότερο «αποκεντρωμένο» δρόμο με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνουν περισσότερες παράλληλες δράσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
ΥΓ. Η δράση μας καλύφθηκε από συνεργείο της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Mega), στο πλαίσιο εκπομπής για τις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων που θα προβληθεί αυτήν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Φλαμιάτος





http://kala-nea.gr/?p=9086

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...