Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Περί Προέδρου ο λόγος

Share
Έχει γίνει πολύ κουβέντα για τον πρόεδρο, ειδικά μετά το τελευταίο του άρθρο. Εκφράστηκε ακόμα και η άποψη ότι ο πρόεδρος είναι ο Steve. Εξωπραγματικό. Ίσως αυτό να μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν κάποια στιγμή επιβεβαιώναμε την ύπαρξη των περίφημων σωματιδίων Higgs boson που θα άνοιγαν τον δρόμο για τροποποιήσεις στους συμπαντικούς νόμους. Η πιθανότητα να είναι ο Steve πρόεδρος είναι ανάλογη του να γίνει πυρηνική έκρηξη στο CERN, με το οποίο θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο. Αυτό το αδηφάγο τέρας με το όνομα CERN έχει καταβροχθίσει πάνω από 10 δις ευρώ από το 1954. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν φάει παραπάνω μέσα σε 25 χρόνια. Talk about research... Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.

Πίστευε και μή ερεύνα, είναι μία έκφραση που αποδίδεται κυρίως με αρνητικό περιεχόμενο αλλά στην περίπτωση του προέδρου, ανακαλύπτουμε την θετική της πλευρά.

Η ψυχαγωγία έχει τη θέση της, θέση γενικά παραδεκτή, νόμιμη και παράνομη μέσα στη ζωή μας. Αφού του θνητού η μοίρα είναι να βρέχει κάθε του έργο με τον ιδρώτα του προσώπου του, και επειδή αυτός ακριβώς ο κλήρος του έτυχε, δικαίωμά του θεώρησε ο άνθρωπος να κλέβει χρόνο από τη σκληρή θητεία του βιοπορισμού και να τον αφιερώνει στη διασκέδαση για να ελαφρώνει κάπως το φορτίο της ζωής και να ξεχνάει, για λίγο έστω, τα δεινά της. Όσο και αν ψάξουμε σε τόπους άγριους και σε χρόνους αρχαίους, δεν θα βρούμε κοινότητα ανθρώπων που δεν έχει παραδεχθεί και θεσμοθετήσει την ομαδική διασκέδαση, τις παρενθέσεις της ξεκούρασης και της χαράς μέσα στο αφόρητα κάποτε μονότονο κείμενο του συλλογικού και ατομικού βίου.

H κοινότητα των καλτσών, θεσμοθετεί την στήλη του προέδρου ως μια στήλη ομαδικής διασκέδασης, συζήτησης και αντιπαραθέσεων, όποτε αυτές κρίνονται στοχευμένες προς επικοδομητική κατέυθυνση από τον ίδιο τον πρόεδρο. Πίστευε και μή ερεύνα λοιπόν, να τον ακούτε τον πρόεδρο.

3 σχόλια :

  1. Αν και έχω τις μικρό ενστάσεις μου - ίσως απορίες δεν έχει σημασία, λεπτομέριες - επί της ουσίας θα συμφωνήσω με τον Badstuber.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pados o steve einai ola ta lefta se ola ta arthra tou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...